POZIOM PIERWSZY - STRAGAN Z JEDZENIEM
Jest to niewielkich rozmiarów stragan, w którym zmieści się maksymalnie sześć osób. Można tu zjeść kilka szybkich do przygotowania, ciepłych przekąsek za bardzo rozsądną cenę. Duża lada dzieli drewniane krzesełka dla gości od miejsca pracy szefa kuchni, który na wyjątkowo małym metrażu musi przygotować zamówione potrawy.
Koszt budowy: 5.000 Ryo
POZIOM DRUGI - MINIBAR
Za rozszerzeniem działalności idzie również powiększenie budynku. Głownie powiększona zostaje przestrzeń dla kucharza lub kucharzy, którzy powiększają swój asortyment o nowe potrawy oraz napoje. W dalszym ciągu miejsce dla klientów pozostaje niezmienione, oprócz krzeseł, które zostają wyłożone miękkim materiałem, poprawiającym komfort siedzenia.
Koszt rozbudowy: 4.000 Ryo
Koszt budowy: 12.000 Ryo
POZIOM TRZECI - DUŻY BAR
Ostatni poziom rozbudowy baru. Teraz jest to w pełni profesjonalny (jak na nasze czasy) budynek, do którego można wejść, ogrzać się i porządnie nasycić żołądek. Kilkanaście metrów kwadratowych powierzchni daje wielkie możliwości. Przestrzeń kuchenna pozostaje praktycznie niezmieniona (odrobinę powiększona). Skupiono się na zwiększeniu miejsca dla gości. Po wejściu są oni kierowaniu do baru, za ladom którego stoi sprzedawca. Po zamówieniu można wybrać jeden z pięciu czteroosobowych stolików.
Koszt rozbudowy: 7.000 Ryo
Koszt budowy: 24.000 Ryo
Spoiler:
LISTA TRUNKÓW:
PIWA:kufel piwa "Kumpel" (bezalkoholowe) 10 ryo
kufel piwa "Kumpel premium" (zawartości alkoholu 3,8%) 20 ryo
kufel piwa "Mocny Shinobi" (4%) 35 ryo
kufel piwa "Niszczyciel Nara" (4,5%) 40 ryo
kufel piwa "Przyczajony Tygrys" (5,6%) 55 ryo smak jabłkowy
kufel piwa "Miecz Samuraja" (8%) 70 ryo
kufel piwa "Przygaszacz Sharingan'a" (11%) 90 ryoWINA:
butelka wina "Wyciąg z kyuubi'ego" (8%) 80 ryo
butelka wina "Podróż w kosmos" (9%) 90 ryo
butelka wina "Digi digi" (9,5%) 105 ryo
butelka wina "Studenckie Akademickie" (10%) 120 ryo
butelka wina "Pod Bambusem" (10,7%) 135 ryo
butelka wina "Zły Samuraj" (11%) 140 ryo
butelka wina "Pieprznięcie w Banie" (11%) 150 ryoMOCNIEJSZE: (% rozcieńczonego spirytusu)
Wódka "Ognista" (30%) 100 ryo
Wódka "Płynny Katon" (45%) 130 ryo
Sake (50%) 150 ryo
Czysty spirytus etylowy (100%) 200 ryo
Bimber "Specjalność Wyrzutków" 230 ryo
Whisky 240 ryo
Nalewka lidera 250 ryoJEDZENE:
Dango 40 ryo
Takifugu 60 ryo
Miso 20 ryo
Misoshiru 80 ryo
Okonomiyaki 25 ryo
Ramen 75 ryo
Sashimi 70 ryo
Sukiyaki 50 ryo
Sushi 30 ryo
Takoyaki 70 ryo
Tempura 90 ryo
Teriyaki 50 ryo
Udon 45 ryo
ZASADY BUDOWANIA
Jak można zauważyć istnieją dwie możliwości posiadania baru, budowa od podstaw rozbudowa. Pierwsza opcja oznacza duże koszta, ponieważ wszystko trzeba stworzyć od początku. Druga opcja jest dużo tańsza, ponieważ rozbudowujemy stary bar, czyli większość materiałów użyta zostaje ponownie. Wadą rozbudowy jest to, że należy przejść każdy jej poziom. To oznacza, że posiadając pierwszy poziom baru musimy dodać ceny rozbudowy drugiego i trzeciego poziomu, żeby został wybudowany duży bar.
Podane ceny nie muszą być zmieniane, ponieważ cały zarobek idzie na właściciela i utrzymanie baru. Za każdy poziom budynku do skarbca klanu trafia co tydzień o 500 Ryo więcej (trzeci level daje 1500 Ryo co tydzień).
Offline